1 september 2022 

Auteur: meester Kwel

Uit de luidsprekers klinken vriendschapsliedjes...

Kleurrijke ballonnen en vlaggetjes sieren de ingang...

Alle leerkrachten staan klaar met polsbandjes in diverse kleuren...

Het schooljaar met als thema een REGENBOOG van VRIENDSCHAP kan van start gaan.

Druppelsgewijs komen de leerlingen de speelplaats op. Sommigen begeleid door hun ouders, anderen alleen of samen met enkele vriendjes. Bij hun klasleerkracht krijgen ze een kleurig armbandje. 

Als om 8u35 de schoolbel gaat haast iedereen zich naar de klasrij. Wij, klas 6.2, mogen/moeten als eerste naar binnen. Het nieuwe schooljaar is begonnen. 

In de klas moeten natuurlijk eerst de plaatsen verdeeld worden. Een tiental leerlingen had al een plaatsje gekozen tijdens de opendeurdag. Nell, de nieuwe leerling, zorgde er voor dat ook de andere kinderen vlug een plekje kregen. Samen met juf Truus en meester Koen is de klas nu helemaal geïnstalleerd.

Dan volgt er een kennismakingsrondje. Iedereen haalt een andere vraag uit een glazen kokertje. En zo komen we te weten dat Nshan van boksen houdt, dat het lievelingsboek van Mila 'Koning van Katoren' is, dat Xander een lange weg naar school moet afleggen, dat de slaapkamer van Junis in het thema van gamen staat en de muren zwart geschilderd zijn, dat Tibo bang is van DIKKE spinnen, dat Loes als Eerste Minister veel meer vuilnisbakken zou voorzien, dat juf Truus een echte boekenwurm is, en nog zoveel meer...

Juf Marijke komt de klas binnen om de laatste afspraken te maken in verband met de Peter- en meterwerking. Wij krijgen de verantwoordelijkheid over de kindjes van het eerste leerjaar om hen wat wegwijs te maken op de speelplaats. 

Even later gaan we naar beneden om ons pete- of metekindje op te pikken in het eerste leerjaar. We zorgen dat ze hun koek of fruitje eten en naar het toilet geweest zijn. Daarna spelen we nog met hen als dat nodig is.

Na de speeltijd geeft juf Truus wat uitleg bij ons schoolagenda en meester Koen stelt ons Magda en Dannie voor. Deze twee vreemde snuiters helpen ons eraan denken wat mag en wat niet mag op school en in de klas. En je kan het geloven of niet maar plots gaat de bel van de middag. Het is al tijd om te eten!

Namiddag spelen we met het andere zesde de Clash de Zesdeklassers. Het wordt een hevige strijd tegen 6.1 om de meeste opdrachten uit te voeren op 1 uur tijd. Hier een greep uit de opdrachten:


Zoals je kan lezen was de eerste schooldag goed gevuld en hebben we ons goed geamuseerd. Echt leren was er nog niet bij. Maar daar zijn de volgende dagen van het schooljaar voor.