Buddywerking PAleiS gestart met groots spelevenement

Auteur: meester Kwel

Buddywerking PAleiS gestart met groots spelevenement


Op de eerste schooldag kregen alle leerlingen een kleurig armbandje van hun leerkracht. Dat dit bandje nog meer in petto had, konden ze toen nog niet weten.


Maandagnamiddag werd alles duidelijk tijdens het eerste buddy spelevenement.
Wat hield dat in? Alle leerlingen van PAleiS vormden 10 nieuwe groepen, niet volgens leeftijd maar wel volgens kleur van armbandje. De kapiteins (=de oudste leerlingen van elke groep) legden als spelleider enkele groepsspelen uit die ze van meester Jeroen geleerd hadden. En dan werd er naar hartenlust gespeeld: Zakdoekleggen, Schipper mag ik overvaren, Inhaalbal, Pang-pang, ...

Het was zalig om te zien hoe kinderen van 6 tot 12 fijn samen speelden in hun groepjes.


Dat het internet leuk is, hoef ik je wellicht niet te vertellen, denk ik. Maar wist je ook dat er heel wat gevaren schuilen in dat wereld wijde web? Juf Truus leerde ons een game kennen waarin we ten strijde trokken tegen die gevaren, namelijk Interland. Dat was bij uitstek de leukste WO-les ooit. Dankjewel Juf!


Natuurlijk staan er deze week ook gewone lessen op de agenda. Zo kregen we op woensdag twee lessen van wiskunde. s' Morgens één van meester Koen over getallen en bewerkingen en om de dag af te sluiten nog één van juf Truus over meetkunde. Gelukkig bracht meester Jeroen wat afwisseling met een les turnen. 

Drie leerkrachten op één dag. Waar hadden we dat aan verdiend?


Donderdag oefenden we de vocabulaire van het vijfde leerjaar op een speelse manier. Meester Koen voorzag zeven verschillende opdrachten waar we in groepjes van drie aan werkten. Zo was er Bingo, Memory, Ganzenbord, en zoveel meer. Echt plezant om op die manier onze woordenschat weer wat op te frissen. TOP! 

s' Avonds mochten onze ouders ook even plaats nemen in onze klas. Ze luisterden aandachtig naar de uiteenzetting van de juf en de meester. Zouden ze daar ook een toets van krijgen? 


Kennen jullie Plickers? Op de laatst dag van de week testte de juf onze kennis van het internet met een PlickersQuiz. Er verschijnen dan vraagjes op het bord en wij antwoorden door onze persoonlijke QR-code in de lucht te steken. De juf registreert onze antwoorden met haar smartphone en meteen kunnen we zien hoeveel leerlingen correct antwoordden. Echt tof! 

Namiddag werkten we tijdens de les muzo aan ons inlegblaadje voor de pennendoos en een verjaardagskalender. Zo wordt die lege klas van 1 september stilaan ONZE klas. Ik ben benieuwd wat we nog allemaal aan muzische activiteiten gaan doen. Jij ook?


Tot hier mijn verslag van de afgelopen week. Ik ben nu helemaal klaar voor het nieuwe schooljaar en kijk al uit naar wat we in dit zesde leerjaar verder zullen beleven. Maar dat lezen jullie in de volgende weekverslagen. 


Daaaaaaaaag!