Hoe verliep deze week?

Auteur: Ines B.

Beste lezers, 

Jullie gaan in dit verslag te weten komen hoe deze week verliep.


Maandagochtend moesten we onze zevenklap voorstellen aan de klas. Dit wil zeggen dat je telkens tot zeven telt en op iedere tel een geluid mag maken met je handen. Dit geluid mocht je zelf kiezen: je kon klappen, op de tafel tikken,... Voor deze opdracht werden we in groepjes verdeeld. Ook deden we onze eerste toets op de computer van Frans. Die was best makkelijk want het ging over de hoofdstukken van vorig jaar. Als je goed geoefend had, was het niet zo moeilijk.

Dinsdag gingen we turnen met meester Jeroen. We moesten met z’n allen synchroon op het ritme van de muziek stampen. Daarna, tijdens de wiskundeles, mochten de kangoeroes met juf Nele mee. Dit houdt in dat de kinderen die (zoals ik het zelf noem) in de kangoeroeclub zitten, andere oefeningen moeten maken, zoals extraatjes en driehoekjes.

Woensdag gingen we zwemmen, dat was echt leuk! Toen we terugkwamen deden we onze wiskundetoets ook op de computer. Dit was een toets van onze parate kennis. Je hoefde er dus niet voor te leren. 

Donderdag deden we onze spreekbeurt over ‘Vroeger versus nu’. Daarin moesten we eigenlijk gewoon samenvatten hoe onze ouders en grootouders communiceerden.

Ook hadden we een overhoring van Frans over Unité 21.

Dan komen we helaas aan vrijdag, de laatste dag van de week. Die dag gingen we sporten op het Demerstrand. We werden begeleid door iemand waar we leuke spelletjes mee deden zoals: uit een grote vuilniscontainer klimmen (die was gelukkig schoongemaakt voor we erin mochten), een groot zeil samen open en terug vouwen,  tegelijk op een zeil springen terwijl er iemand aan trok zodat we vooruit gingen,... 


Dit was mijn verslag over deze week hopelijk hebben jullie ervan genoten.

Veel liefs,

Ines