Hoe ging het er deze week aan toe in 6.2?

Auteur: Lore F.

Beste lezers


Ik ga jullie vertellen hoe het er deze week aan toe ging. 


De week begon natuurlijk met maandag: Maandag hadden we de actua van Marios en Tibo presenteerden het wereldnieuws van de afgelopen week in hun actuapresentatie. Ze deden dat heel goed. Vooral hun quiz vond ik tof want niet iedere vraag was even makkelijk. 

Ook het vervolg van Belpop stond maandag op het programma. Daarbij werd er telkens een liedje van een zanger of zangeres afgespeeld. 

Namiddag kregen we de wekelijkse toets van Frans via de classroom. De woordjes van unité 09-10 van vorig jaar . 


Tijdens de turnles op dinsdag legden we een conditiecircuit af. Dat houdt in dat je verschillende oefeningen voor je conditie gaat doen. 

In de namiddag zijn we naar het bos geweest. Daar speelden we ‘Levend Stratego’. Het spel ging zo: Er waren 2 groepen en iedereen had zijn eigen rol. Ik zal de belangrijkste rollen eens opsommen: 

Als elk team zijn vlag verstopt heeft, kan het spel beginnen. Als iemand jou tikt, moet je je kaartje laten zien. De laagste in rang verliest en moet zijn kaartje afgeven. Het team dat als eerste de vlag van het andere team vindt, wint!


Woensdag oefenden we de presentaties bij het thema ‘Vuur’ van godsdienst. Dat verliep heel vlot.


Donderdag was Tibo jarig. Hij trakteerde met wafels. Toen hij aan het verjaardagsrad draaide, won hij een klein fuifje op het einde van de voormiddag. Dat was heel leuk!

In de voormiddag presenteerden de verschillende groepen hun bijdrage over VUUR. We leerden over vuur bij de Egyptenaren, de Grieken, de hindoes en de boeddhisten. Wat ik zeker wil onthouden is dat wierook erg schadelijk is voor de gezondheid. 


En dan komt nog de laatste dag van de week vrijdag.

Vrijdagvoormiddag leerden we tijdens de les wiskunde over ruimtematen. Ingewikkeld hoor!

In de namiddag werkten we nog verder aan de Nana’s. Wie al klaar was kon het kunstwerk voor zijn 3D-hand maken.


Je ziet, het was weer een heel gevulde en leerrijke week. Ik heb ervan genoten!


Veel liefs,

Lore