LEGO wereld in 6.2

Auteur: Sean

Hallo lieve klasgenoten


Ik ga jullie meenemen naar de hoogtepunten van de afgelopen week.


Op maandag zijn we van plaats verwisseld en vervolgens hebben we de hele voormiddag LEGO gebouwd. De PSD gaf ons LEGO pakketten om kennis te maken met de richting STEM.

De bedoeling was om een LEGO object te bouwen om nadien daarmee testjes te doen. Samen met Hanne bouwde ik een supercoole kraan waarmee we allerlei proefjes deden. Een van de zaken die we moesten testen was hoeveel seconden het duurde om een last te hijsen en weer te doen dalen, heel leerrijk.

Iedereen maakte heel mooie dingen. Daarom vond onze klas het ook een superleuke voormiddag.


Tijdens het zwemmen, woensdag, gingen we al trainen voor ons brevet.🏊

De actua presentatie werd deze week voorgesteld door Céleste en Nell. Ze brachten ons een paar leuke nieuwsberichten over: binnenland, buitenland, sport…. waar ik weer ietsje slimmer van werd.


Bij de Godsdienstles van donderdag kregen we een opdracht. We moesten allemaal een kleine presentatie geven over een prent waar Adam en Eva in het Scheppingsverhaal worden afgebeeld. Iedere prent was anders ons groepje met: Dries, Tibo en ik hadden een soort schilderij en een ander groepje had een soort mozaĂŻek. Zo had iedereen iets anders en dat is de reden waarom ik het best leuk vond.


Ten slotte werkten we vrijdag ook weer de hele voormiddag aan de LEGO en in de namiddag hebben we de standen van de maan geknutseld.


Zo hebben jullie een idee hoe mijn week verlopen is, tot de volgende keer!



Hartelijke LEGO groeten, Sean