Nu wordt het menens in klas 6.2

Auteur: meester Kwel

Nadat we vorige week vrijdag het nieuwe schooljaar inzetten met enkele leuke activiteiten starten we nu met een volle week met lessen, taken en opdrachten. Hopelijk lukt het opletten weer na twee maanden vakantie. Ik heb er in elk geval weer zin in!

De eerste les wiskunde viel gelukkig goed mee. Onder deskundige leiding van juf Truus tekenden we rechten, evenwijdigen, hoeken en lijnstukken. Wie nog wat tijd over had mocht zelfs een kunstwerk in de aard van Kandinsky ontwerpen. Er waren mooie werkjes bij!

Het laatste lesuur van de voormiddag leerden we de zevenklap. Dat leek heel eenvoudig maar was toch moeilijker dan ik dacht.

Dinsdag het tweede lesuur stond er turnen op het programma. Dat was een leuke afwisseling. Het touwklimmen was de leukste activiteit. Ik klom bijna tot aan het plafond. Wel opletten bij het afdalen! Je mag je niet laten glijden want dan verbrand je je handen en billen. ;-(

Tijdens de les van spelling leerden we leenwoorden uit het Engels schrijven. Dat is pas cool!

De leukste les was natuurlijk Interland verkennen. Interland is een virtuele wereld waarin je leert hoe je verstandig omgaat met computers en allerhande sociale media. Alles wordt in spelvorm voorgesteld en op het einde, als we alle werelden hebben opgelost, krijgen we een heus diploma. 


Donderdag was juf Noortje in de klas tijdens de wiskundeles. Samen met meester Koen verbeterde ze ons werk en hielp waar nodig. Twee leerkrachten in de klas is wel handig want dan moet je niet lang wachten als je uitleg wil vragen.
Omdat het vandaag zo warm was, mochten we van juf Truus onze eigen zevenklap op de speelweide oefenen. Leuk hoor!


Ook vrijdag was het super met in de voormiddag een uurtje gym met meester Jeroen en in de namiddag muzo met meester Koen. Tijdens de les muzo maakten we een verjaardagskalender en een inlegblaadje om onze pennendoos op te smukken. Al ben ik geen kei in tekenen toch heb ik mijn best gedaan en vond ik het een leuke les.


Ziezo, dat was het voor deze week. We zijn nu weer helemaal klaar voor het nieuwe schooljaar. Als het zo verder gaat, zal het echt wel een toffe tijd worden in het zesde leerjaar.


p.s. Vergeet niet naar de foto's te kijken!