Niek, verslaggever van de week

Auteur: Niek

Beste klasgenoten, ik ga jullie een verslag geven van de afgelopen week.


Op maandag zijn we begonnen met een les wiskunde en een les over  wereldgodsdiensten. In de les wereldgodsdiensten leerden we over de andere godsdiensten, bijvoorbeeld de islam, boeddhisme. Samen met Lander maakte ik een presentatie over de islam.  

Na de speeltijd deden Loïc en Egon hun presentatie van actua. Het was heel goed gedaan! Omdat de batterij van de GSM niet opgeladen was, kon ik spijtig genoeg geen foto’s maken hiervan.

Dinsdag begonnen we, zoals elke dag, eerst met een les wiskunde. Daarna hadden we turnles. Er was een stagiair, Niel. We speelden trefbal.

Na de turnles was het speeltijd. Na de speeltijd heeft meester Koen een verhaaltje voorgelezen. Ik vond het een grappig sprookje.

Namiddag zouden we naar het bos gaan. Maar door het slechte weer kon dat niet doorgegaan. In plaats daarvan deden we een les Mikado over het lichaam. Na deze les mochten we toeteren op het ritme van ‘het toeterlied’.

Zoals elke woensdag stonden er vandaag twee lessen van wiskunde gepland, één les van meester Koen en één les van juf Truus. Dat is wel zwoegen. Daarna stond er nog een spellingstoets op het programma. 

Op donderdag was er eerst weer een les wiskunde, daarna was het  tijd om te gaan zwemmen. Bij het zwemmen moesten we allemaal oefeningen doen, daarna mochten we vrij spelen. Dat vond ik het leukste! Toen het tijd was om uit het zwembad te gaan, gingen we terug naar de bus.

Namiddag was er nog één les. Na deze les kwamen er twee Spaanse stagiaires.  Deze hebben ons een beetje Spaans geleerd. Dit met een spelletje te vergelijken met een woordzoeker. Blijkbaar was  één van de stagiaires jarig, dit vierden we door een liedje te zingen.

De laatste dag van de week, vrijdag, zijn we weer begonnen met wiskunde.  De les ging over de hoekgrootte. Na de les was weer tijd om te gaan spelen. 

Daarna hadden we Muzo.  Toen moesten we op een vierkant blad kronkellijnen tekenen.  Als we alle lijnen hadden getekend, moesten we kijken of we een afbeelding konden zien. Als we er één vonden, dan moesten we die inkleuren. Toen iedereen klaar was, zongen we het toeterlied op de speelplaats.  Dit was onze laatste dag voor de herfstvakantie!

Kijk ook nog even naar de foto’s, ADIOS AMIGOS, hopelijk vonden jullie het leuk!


Nog een fijne vakantie allemaal.