Welkom lieve klasgenoten bij de winterse week.

Auteur: Mats M

Welkom op de koude maandag 4 december. Het was de eerste dag in het schooljaar dat we sneeuw hebben gezien. Veel kinderen speelden met de sneeuw maar anderen genoten van een vrij voetbalplein. Maar nu op naar de lessen. Er stond een Franse toets op het programma. En verder niets speciaals want de dag was gevuld met nieuwe leerstof waardoor het onze opperste concentratie vroeg.


We zijn bij de volgende dag aangekomen, dinsdag 5 december. De Sint en de pieten zijn aangekomen op school. Veel kinderen waren blij en kregen veel lekkers. Maar opeens zei de meester in de klas dat de turnles niet doorging omdat de Sint en de pieten op school waren en we nog wiskunde moesten doen. Iedereen was teleurgesteld omdat het net een pietenparcours was. Maar een beetje daarna kwam een piet en die zei dat we toch mochten gaan turnen met de piet. En toen was iedereen weer blij. Wow, de week gaat snel om. Op naar de volgende dag.


Op woensdag 6 december was het een vermoeiende maar korte dag. We hebben zoals altijd twee uur wiskunde gehad. En de Sint is jarig geweest.


Donderdag 7 december zijn we gestart met een gedicht en daarna vierden we Matti zijn verjaardag  en vervolgens nog een les wiskunde. Daarna deden we wat spelling. Dan was het speeltijd. 

Na de speeltijd kregen we franse les. Voor sommigen was er een herkansing van de toets van maandag. Nadien volgde nog een les godsdienst met groepswerk en dit was dan meteen het einde van de voormiddag.  Na de middag werd er wat getrakteerd in de klas : van juf Truus kregen we een taalles en luistertoets , van Matti kregen we een lekkere verjaardagstraktatie.   


En het is alweer vrijdag ! Tijdens onze turnles speelden we kat en muisspel dus we konden weer laten zien hoe snel we waren. Het jammere aan deze dag is dat we het pietenparcours  moesten opruimen ! Eén van mijn favoriete activiteiten van het jaar. Een dikke pluim voor meester Jeroen! Na de middag schreven we onze nieuwjaarsbrieven. En toen zat onze week erop!  Iedereen is blij dat het weekend is!


Hopelijk hebben jullie  van mijn weekverslag genoten.