Interessante dingen van deze week

Auteur: Krista

Ik ga het hebben over leuke dingen in deze week. Hopelijk genieten jullie hiervan.


Maandagochtend, 11 december startten we de dag met wiskunde het ging  over cirkels je moest de omtrek berekenen. De les was buiten de klas telefoon was jammer genoeg binnen maar juf Truus heeft foto’s gemaakt. Na de speeltijd moesten we de klankgedichten voorstellen het was superleuk elk gedicht was goed gelukt. Voor dat we de gedichten gingen voorstellen gaven we een kerstornament aan de juf om de kerstboom te versieren.


Dinsdag, 12 december gingen we het tweede uurtje turnen. Er waren stagiaires die van de UCLL komen. Ze oefenen om turnleerkracht te worden. We moesten jongleren en een soort van pietentraining of pietenparcours. Na turnen was het speeltijd en toen hadden we na de speeltijd een beetje Frans. Na de middag gingen we naar de computer klas om W.O. te doen.


Woensdag, 13 december is er geen school iedereen kan genoeg uitslapen.


Donderdag, 14 december gingen we het tweede uurtje schaatsen. Onze klastelefoon ging niet aan dus er waren niet zoveel foto’s gemaakt. De meester heeft foto’s gemaakt.


Vrijdag, 15 december gingen we een quiz doen van pictogrammen en logo’s. Daarna moesten we een rebus oplossen en dat was de laatste code die we moesten ontcijferen. De oplossing was: 50 cl appelsap. Dus we gingen met de codes een cocktail maken met een halve limoen, 1 dl veenbessensap en 50 dl appelsap. Dat hadden we samen in 1 glas gegoten en de meesten vonden het lekker.

Om kwart voor twaalf aten we boterhammen want we gingen daarna nog naar PMD of PSD. 

Daar hadden we veel superleuke dingen gedaan. Er was een doos met een soort van bom die ‘tik tak tik tak’ zei. Het was superspannend. Het zesde moest wachten tot dat de school van Rooierheide kwam. De directeur van de 1ste en 2de middelbaar gaf ons uitleg over de mysterieuze doos. Na de uitleg moesten we opdrachten doen om de verdachten te weten. Je raad nooit wie het was! 

Het waren opdrachten zoals: robots programmeren en laten bewegen, wiskundige proefjes en wetenschappelijke proefjes. Die waren super leuk! Ten slotte kregen we te weten wie de dader was. Het was de directeur zelf! 

In de doos zaten sleutelhangertjes die kan je gebruiken om je gsm te steunen als je iets wilt kijken ofzo. Dan kregen we een koekje en water, toen gingen we terug naar school. De leerkrachten hadden de speelplaats versierd voor de kerstdrink.


Jammer genoeg moeten we tegen deze week ‘Doei!’ zeggen.


Heb een fijn kerst drank en weekend, doei!

Groetjes Krista.