6.2  doet deze week goed mee!

Auteur: Tania

Maandagochtend is er weer een nieuwe week begonnen. Het startte allemaal na de krokusvakantie. Klas 6.2 begon de dag met het vertellen over de krokusvakantie. Veel kinderen deden iets leuks bv. bij vrienden gaan spelen of zelfs op skivakantie gaan en nog veel meer. Het tweede lesuur zouden we normaal in 3 klassen verdeeld worden maar dat ging niet want juf Nadia was ziek. Daarom kregen we de taal les in ons eigen klas. Het was heel leuk want we deden superleuke proefjes. We werkten samen met onze buur. Dat was tof. Na de speeltijd vertelde de juf dat we op het schoolfeest op een muzieknummer in verschillende groepen gingen dansen en zingen. Na de middag deden we godsdienst en hadden we het over PAULUS.


Dinsdagochtend ging de eerste les over staafdiagrammen. We werkten weer samen met onze buur. Juf Nadia was nog steeds ziek dus kwam de helft die klas kwam naar ons klas. Zij mochten Frans doen. Na wiskunde gingen we turnen. We speelden jagerbal. Als je aangegooid werd, dan moest je een kegel omver gooien met een bal. Daarna deden we basketbal. Dat was best leuk. Maar soms ook wel jammer als de bal er weer eens niet in ging. Na de middagspeeltijd leerden we een beetje over het secundair onderwijs. Dat is een leuk vak want daar leer je over je toekomst en over je richting. Daarna kwam er een leerkracht met 2 studenten. Ze gaven uitleg over de middelbare school van Bokrijk. Dat was echt interessant.


Woensdag was de eerste les die we deden wiskunde. Het ging over percenten. Eerst gingen we op de gang kijken welke boekentas het lichtste was en welke het zwaarste. Uiteindelijk was de lichtste tas van Sahra ongeveer 2 kg en de boekentas van Tania ongeveer 7 kg. We keken ook twee voorbeeldjes van animatiefilms want dat gaan we vrijdag maken. Ik ga nog niet veel verklappen want daarvoor moet je maar eens zelf verder lezen!


Donderdag deden we iets leuks, maar eerst over Frans. Normaal hadden we een Franse overhoring maar de meester was dat vergeten. Iedereen was dus super blij. 

Na de middag gingen we naar PSD. Dat was leuk want we deden een escape room. Er waren verschillende opdrachten. Je kreeg ook een bundel. Je moest bv. een filmpje kijken en er waren  italiaanse kaartjes met woorden en zo moest je elk woord dat er in het filmpje werd gezegd aan de kant leggen. Met de overgebleven woorden moest je een zin maken. Aan het einde kregen we een heerlijk fruit spice. Iedereen begon te smullen. Wat was dat heel lekker! 


Vrijdag begonnen we de dag met de wiskundetoets, het ging over schaalberekening. Sommige oefeningen waren gemakkelijk maar sommige wel heel moeilijk. Na de middag deden we de animatiefilm. Dat was leuk. We moesten zelf materiaal meenemen en een verhaal maken met veel foto’s! Dat deden we in de eetzaal van de kleuters. Daarna was het weekend. 

6.2 heeft deze week echt wel zijn best gedaan, vind je niet?  


Ps vergeet niet de foto’s te kijken!